23-09-2019

Kulturë

Nënshkruhet Kalendari Kulturor Kosovë-Shqipëri

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit i Republikës së Kosovës, Kujtim Gashi dhe Ministrja e Kulturës së Republikës së Shqipërisë, Mirela Kumbaro- Furxhi, në ambientet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, […]

Rikthimi i zërit shqip në Radio-Prizren, më 1999

U mbushën 19 vjet nga rikthimi zërit shqip në Radio-Prizren, institucionin e vetëm informativ lokal të para luftës, në rajonin e Prizrenit, shkruan ‘gazetaeprizrenit.net’. Largimi i shqiptarëve, pas aplikimit të […]

Pavarësohet gjimnazi në Romajë të Hasit

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, mori pjesë në ceremoninë e pavarësimit të paraleles së ndarë të shkollës së mesme të lartë “Gjon Buzuku” të Prizrenit në fshatin […]

RDK vendos flamur  me figurën e Skënderbeut, në qendër të Prizrenit

Me rastin e shpalljes së vitit 2018, nga Qeveria e Republikës së Kosovës, gjegjësisht nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, si vit jubilar, 550 vjetori i jetës dhe veprës […]

Tri projekte të mëdha në kulturë e sport, do të realizohen në Suharekë

Komuna e Suharekës dhe Ministria e Kulturës nënshkruan memorandum të bashkëpunimit, për realizimin e tri projekteve në sport e kulturë, përshirë renovimin e stadiumit të futbollit në qytet, ndërtimin e […]

Libri e filmi “Syri i shqiponjës” i Ilaz Kadollit, dëshmi historike për luftën e UÇK-së

Në kontekstin e kremtes së 140-vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, në mjedise të qendrës kulturore “Europa” në këtë qytet u bë përurimi i librit dhe shfaqja e filmit dokumentar […]

Në jubileun e Lidhjes hapet ekspozita mbarëkombëtare e pikturës në Prizren

Në kuadër të kremtimit të 140-vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit është hapur ekspozita mbarëkombëtare me pikturë “Vend më vete-popull me vete” në të cilin marrin pjesë 13 piktorë, transmeton […]

140 flakadanë në Kala për 140-vjetorin e Lidhjes së Prizrenit

Shënimi i 140 vjetorit të Lidhjes së Prizrenit është karakterizuar me ndezjen e 140 flakadanëve në mbrëmjen e 10 qershorit, në kalanë e Prizrenit. Aktiviteti është zhvilluar në kuadër të […]

Te Lidhja shpaloset mbishkrimi “Veç Shqipni etnike…”

Kremtimi  i 140-vjetorit të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, sot në Prizren është karakterizuar me aktivitete të shumta kulturore e letrare. Në kontekstin e kremtes një grup i të rinjve, përpara […]

Vihet gurthemeli i shtatoreve të liderëve të Qeverisë së Lidhjes

Në 140 vjetorin e Lidhjes Shqiptare, në oborrin e Lidhjes së Prizrenit vihet gurthemeli i kompozicionit të shtatoreve të liderëve të Qeverisë së Lidhjes së Prizrenit, Ymer Prizrenit (kryeministër), Abdyl […]