23-10-2019

Kulturë

Qendra rajonale e trashëgimisë kulturore reagon për punimet në Urën e Arastës në Prizren

Qendra rajonale për trashëgimi kulturore në Prizren (QRTK) ka reaguar për punët të cilat po kryhen në zonën historike, siç thuhet pa lejen e institucioneve përgjegjëse të trashëgimisë kulturore në […]

Rishqyrtohen subvencionet e Drejtorisë së Kulturës dhe Rinisë në Prizren

Organet komunale të Prizrenit i kanë vlerësuar si të bazuara ankesat, lidhur me propozimin e parë për ndarje të subvencioneve për kulturë dhe sport dhe kështu pas rishqyrtimit të tij […]

UPZ arrin marrëveshje bashkëpunimi me “Loyola-Gymnasium” në Prizren

Universiteti “Ukshin Hoti” në Prizren dhe Gjimnazi Klasik “Loyola” të martën kanë arritur marrëveshje për bashkëpunim. Marrëveshjen përkatëse e kanë nënshkruar rektori i UPZ, Prof. Dr. Ramë Vataj dhe Dr. […]

Promovohet libri kushtuar Mahir Domit

Në objektin e  SHKA “ Agimi” në Prizren, është promovuar monografia “ Ndihmesa e profesor Mahir Domi për standardizimin e gjuhës letrare shqipe”, e autorit, Fetah Berisha.Pjesë e këtij aktiviteti […]

“Dokufest”, SHKA “Agimi ” dhe “Malësori” përfituesit më mëdhenj financiarë nga komuna

Festivali “Dokufest”, SHKA “Agimi ” dhe ajo “Malësori” nga Gjonaj kanë  përfituar më së shumti mjete financiare,  të cilat Komuna e Prizrenit i jep në formë të subvencioneve në fushën […]

Haskuka lavdëron aktivitetet për Lidhjen Shqiptare

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka ka falënderuar të gjithë ata që janë angazhuar për një organizim, siç ka thënë  të shkëlqyer, të shënimit të 140 vjetorit të Lidhjes […]

Nënshkruhet Kalendari Kulturor Kosovë-Shqipëri

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit i Republikës së Kosovës, Kujtim Gashi dhe Ministrja e Kulturës së Republikës së Shqipërisë, Mirela Kumbaro- Furxhi, në ambientet e Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, […]

Rikthimi i zërit shqip në Radio-Prizren, më 1999

U mbushën 19 vjet nga rikthimi zërit shqip në Radio-Prizren, institucionin e vetëm informativ lokal të para luftës, në rajonin e Prizrenit, shkruan ‘gazetaeprizrenit.net’. Largimi i shqiptarëve, pas aplikimit të […]

Pavarësohet gjimnazi në Romajë të Hasit

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi, mori pjesë në ceremoninë e pavarësimit të paraleles së ndarë të shkollës së mesme të lartë “Gjon Buzuku” të Prizrenit në fshatin […]

RDK vendos flamur  me figurën e Skënderbeut, në qendër të Prizrenit

Me rastin e shpalljes së vitit 2018, nga Qeveria e Republikës së Kosovës, gjegjësisht nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, si vit jubilar, 550 vjetori i jetës dhe veprës […]