22-05-2019

Ekonomi

Malisheva planifikon 8 për qind buxhet më të lartë vitin e ardhshëm

Sot është mbajtur mbledhja e rregullt e Këshillit të Drejtorëve, e drejtuar nga Kryetari i Komunës së Malishevës, Ragip Begaj. Drejtori për Buxhet dhe Financa (DEF), i ka njoftuar drejtorët […]

Ofronte 2 mijë vende pune në Gjermani, shteti nuk e licencon kompaninë

Janë bërë pesë muaj që kur kompania gjermane e ashtuquajtur B.S.B Aviation, në qytetin e Prizrenit, kishte hapur konkurs për pranimin e dy mijë kosovarëve për të punuar në aeroportin […]

Gjermania ka nevojë për 1 milion punëtorë

Në tremujorin e parë të këtij viti në Gjermani ishin të lira 1.38 milion vende pune, pothuajse 200.000 më shumë se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, njoftoi […]

Telekomi i Kosovës në rrezik falimentimi, fajtore edhe Prokuroria e shtetit

Edhe prokuroria dyshohet të jetë e përfshirë në kontratën e dëmshme të Z-Mobile dhe kompanive të tjera private me Telekomin e Kosovës. Dyshimet bazohen në atë se Prokuroria e Shtetit […]

Konfirmohen shkeljet e Ministrisë së Bujqësisë me milionat e granteve

Dërgimi jashtëligjshëm i tre milionë eurove të shtetit tek biznese që për aksionarë kanë njerëz të lidhur me të mëdhenjtë e politikës nga radhët e shqiptarëve dhe serbëve nuk është […]

Nënshkruhen marrëveshjet që ua mundësojnë fermerëve të kenë çmime më të lira të derivateve të naftës

Ka filluar implementimi i marrëveshjeve të kompanisë Shell nëpër komunat e Republikës së Kosovës. Këtë lajmë e ka bërë të ditur drejtori i Shitjes i Kompanisë Shell Kosova, ku dhe […]

Debat interesant publik për Rregulloren e re të Orarit të Punës për biznesin në Prizren

Sot në sallën e Kuvendit të Prizrenit është mbajtur debati publik ku është diskutuar lidhur me “Rregulloren për Orarin e Punës së subjekteve afariste, hoteliere, zejtare dhe shërbyese në komunën […]

Prizren: Zejtarët e afaristët të pakënaqur me propozim-rregulloren për orarin e punës

Shoqatat e zejtarëve dhe të afaristëve të Prizrenit kërkojnë nga organet komunale rishikimin e përmbajtjes aktuale të propozim-rregullores për orarin e punës së subjekteve afariste, hoteliere, zejtare dhe shërbyese të […]

Të rinjtë kategoria kryesore e të papunëve në Prizren

Sot shënohet 1 Maji-Dita e Punëtorëve. Sikur në Kosovë, edhe në Prizren kjo kalohet si një ditë pushimi e feste, ndonëse është ditë proteste për të drejtat e punonjësve. Pra, […]

Nga viti i ardhshëm kosovarët do të gjobiten nëse nuk e punojnë tokën

Banorët e vendit më të varfër në rajon dita-ditës po largohen nga bujqësia. Tokat e tyre ata po zgjedhin që t’i lënë vetëm si livadhe e kullosa. Prej më shumë […]