24-10-2021

Kult/ Arsim

“Andorra”, shfaqja që do të jepet premierë sot në Prizren

Shfaqja “Andorra” do të jepet sot premier në Prizrën, në Teatrin e Qytetit “Bekim Fehmiu” në orën 18:00. “Andorra” nga dramaturgu i mirënjohur zviceran Max Frisch (1911-1991) është shkruar në […]

Tahir Hoxha, profesori që ia kushtoi jetën teknologjisë informative

U bë një javë nga kalimi në amshim i profesorit të Informatikës dhe inovacionit, poetit, aktivistit të palodhur dhe njeriut të mirë, Tahir Hoxha nga Prizreni. Në rininë e hershme, […]

Pse ka shumë paqartësi rreth fillimit të vitit shkollor në Prizren?

Shkruan: Haki Gajraku / Prizren Po sikur të kishte filluar mësimi me 1 shtator ?! Nxënësit ende nuk do ti kishin tekstet shkollore, madje nuk kemi as informacion se kur […]

Zgjedhet u.d. Rektori në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren

Prof. Asoc. Dr. Samedin Krrabaj, është zgjedhur u. d. Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren. Vendimi është marr me votim unanim të anëtarëve prezent të Këshillit Drejtues, gjashtë nga […]

Auditori gjen mangësi në rekrutimin e stafit nga Drejtoria e Arsimit në Prizren

Zyra Kombëtare e Auditorit ka gjetur mangësi në procesin e rekrutimit të stafit në Drejtorinë Komunale të Arsimit në Prizren, pasi nuk ka pasur rishpallje të konkursit në rastet ku […]

Përmbyllet Dokufesti

U përmbyll sonte edicioni jubilar i 20-të i festivalit të filmit dokumentar dhe të shkurtër Dokufest. Për një javë rresht në këtë festival u shfaqën rreth 200 filma e dokumentarë […]

Histori: Forcat serbe më 1999, duke larguar nga Kompleksi i Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, shtatoret e Abdyl Frashërit e Ymer Prizrenit

Përpjekja e forcave serbe më 1999, për fshirjen e gjurmëve të Lidhjes Shqiptare të Prizrenit, pas djegies së objektit duke larguar nga Kompleksi, shtatoret e Abdyl Frashërit e Ymer Prizrenit

Çmimi i martesës në Shqipëri

Dikur, kohë më parë, ka qenë zakon që të vendosej një çmim për martesën në Shqipëri, sipas të cilit i ati i vajzës kishte të drejtë të kërkonte një shumë […]

Reagon rektori i shkarkuar i UPZ-së, e quan të kundërligjshëm veprimin e KD-së

Këshilli Drejtues i Universitetit Publik ”Ukshin Hoti” në Prizren ka shkarkuar nga detyra rektorin, Ismet Temaj, ndërsa ky e ka vlerësuar këtë veprim të kundërligjshëm këtë veprim, paralajmëron procedurë gjyqësore, […]

Newsletter

  • Abonohuni tani!

    Për më të rejat nga Gazeta e Prizrenit.

    Ju falemnderit!

    Gabim!