23-09-2019

Opinione

Edhe një ikje nga Prizreni e Kosova, jo me dëshirë por nga halli

Shkruan: Bashkim KAJDOMÇAJ Nga sot Prizreni, përkatësishtë Kosova ka, të paktën 6-të banorë rezident më pak. Mëngjesin e sotëm, jo me dëshirë por nga halli, Haxhi Gashi (fqiu im) të […]

Emrat në listë, prezantuesit më t’mirë të Partisë dhe kandidatit të tyre për Kryeministër

Shkruan: Elez Morina Lista me 110 kandidatë për deputet, prezantuesja më e mirë që tregon vlerat e një partie politike gjatë fushatës së Zgjedhjeve Qendrore në Kosovë. 110 kandidatët që […]

Qyteti i Kulturës në Republikën e Kosovës – Prizreni      

Shkruan: Batjar Halili (psikolog) Dje isha në qytet dhe rrugës takoj një ish nxënëse tani studente e stomatologjisë në Universitetin e Prishtinës. U pyetëm dhe u përshëdetëm dhe ndër të […]

“Qafen e thefshin!”

Nga Nezir Kraki N’fakt, Kosova ka vite që funksionon pa parlament. N’atë sallë gjithmonë ka pasë rroga, meditje, shitblerje, injorancë, krim, banditizem, turp e gjithçka tjetër përveç përfaqësim të interesit […]

Pse po nguteni me Erdoganin?

Shkruan: Nezir Kraki Neve rrugën e xhenetit, Serbisë veç rrugën. Pse po nguteni me Erdoganin? Investimet e tij në tokat shqiptare e kanë synim sigurimin e parajses për neve jo përmirësimin […]

Festivalet që po organizohen në Kosovë janë projekte për zhveshje nga identiteti

Shkruan: Bayram POMAK Çdo ditë në Kosovë po shfaqen festivalet të reja. Pothuajse në çdo qytet po organizohet nga një i tillë dhe për secilin prej tyre po derdhen me […]

73 vjet nga dënimi me pushkatim në Prizren i heroinës, Marie Shllaku dhe tre atdhetarëve shkodranë

Shkruan: Nue Oroshi Lufta në mes të llojit të njëjtë ideologjik dhe nacionalizmi shqiptar Këtë analizë të shkurtër po e filloj me thënien e shenjtit të shqiptarizmës at Gjergj Fishta […]

Rinia jonë vizionare apo ëndrrimtare!?

Shkruan: Batjar HALILI (psikolog) Dy muaj para mbarimit të vitit shkollor po bisedoja me gjimnazistët në lidhje me studimet dhe me jetën e tyre, duke i pyetur se çfarë do […]

Familja dhe ndikimi i saj tek fëmijët dhe shoqëria!

Shkruan: Batjar HALILI (psikolog) Në realitetin familjar të ditëve të sotme që po kalojmë ngrihen shumë pyetje të natyrës: Pse fëmija im sillet keq? Pse po ka korrupsion shoqëror?  Pse […]

Vetëm 10 orë shkëputje nga rrjetet-sociale dhe gjithë ky panik!? Çfarë na nxori në pah ky problem?

Shkruan: Berk Kyçyk Gjatë viteve 2009-2013 tema kryesore për ekspertët e rrjeteve-sociale dhe për psikologët të njohur në botë ishte “Varësia nga interneti” të cilët vazhdimisht deklaronin se kjo dukuri do […]

Newsletter

  • Abonohuni tani!

    Për më të rejat nga Gazeta e Prizrenit.

    Ju falemnderit!

    Gabim!