24-09-2020

Qendrore

Ku mbeti premtimi i kryetarit Haskuka për zhbllokimin e rrugës transitore?

Në Prizren dje është shënuar “Dita pa Makina”, që sipas zyrtarëve lokal kishte për qëllim sensibilizimin e qytetarëve për shfrytëzimin sa më racional të automjeteve, për të pasur sa më […]

Haradinaj: Jam i befasuar me aftësitë e Grenellit

Ardhja e delegacionit të Qeverisë së SHBA-së në Kosovë, për më pak se tri javë pas nënshkrimit të marrëveshjes së Uashingtonit, po shihet si diçka që nuk është parë asnjëherë […]

Tarikatet e Kosovës pranohen si bashkësi fetare

Nëpërmjet poezisë dhe muzikës, kërkojnë afërsinë hyjnore. Ky është njëri prej shumë ritualeve fetare që kanë  dervishët, komunitet mysliman që jeton në Kosovë. E pas 45 vjetëve të formimit si […]

Veliu deklarohet për aksionin në Karaçevë: Mund të ketë vazhdim të aksionit edhe në ditët në vazhdim

Ministri i Brendshëm, Agim Veliu është deklaruar sot në mbledhjen e Qeverisë lidhur me aksionin e së premte në Karaçevë. Veliu tha se në drejtim të luftimit, parandalimit dhe që […]

Prizreni me performancë të dobët për Arsimin parauniversitar (Dokument)

Derisa sot nisi faza e dytë e procesit mësimor, ku në bankat shkollore do të rikthehen edhe nxënësit e klasave 7, 8, 9, 11 dhe 12, Komuna e Prizrenit nuk […]

Mediat: Dritan Abazoviç ministër i jashtëm i Malit të Zi, i katërti shqiptar në Ballkan

Udhëheqësi i platformës “E Zeza në të bardhë”, Dritan Abazoviç pritet të ketë postin e ministrit të jashtëm në Qeverinë e re të Malit të Zi. Lajmi bëhet i ditur […]

Këtë vit pritet të fillojë ndërtimi i autostradës drejt Merdares

Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, ka thënë se me investimet amerikane të premtuara në Marrëveshjen e Uashingtonit do të ndërtohet edhe autostrada e Merdares. Ai ka thënë se në bazë […]

Komuna e Prizrenit del keq edhe në fushën e Infrastrukturës rrugore (Dokument)

Foto: Rrugë në lagjen “Dardania” në Prizren, shtruar më 2019 Komuna e Prizrenit ka dalë keq apo nën mesatare edhe sa i përket Infrastrukturës rrugore dhe menaxhimit të hapësirave publike, […]

Ndër dështimet e shumta, Komuna e Prizrenit edhe me mungesë transparence (Dokument)

Ndër dështimet e Komunës së Prizrenit sipas MPL-së është edhe ai që i takon transparencës. Kjo komunë madje është radhitur në pjesën e poshme të tabelës, në vendin e 22-të, […]

Komuna e Prizrenit del keq sa i përket Perfomancës (Dokument)

Komuna e Prizrenit nuk ka dalë aspak mirë, madje është ranguar në mesin e komunave nën mesatare sa i përket performancës së përgjithshme komunale . Rangimi i komunave është bërë […]