19-07-2024

Kult/ Arsim

Ja datat se kur do të mbahet testi i arritshmërisë

Mbi 23 mijë nxënës më datë 25 dhe 28 qershor do t’i nënshtrohen testit të Arritshmërisë. Këtë vit shpërndarja e nxënësve nëpër klasa do të bëhet direkt nga Ministria e Arsimit. Njohës të çështjeve të arsimit po vlerësojnë se problem vazhdon të mbetet keq menaxhimi i testimit. Testi i Arritshmërisë edhe këtë vit shkollor do […]

DKA në Prizren publikon listën propozuese për bursat studentore

Drejtoria e Arsimit në Prizren publikoi listën propozuese të kandidatëve, të cilët konkurruan për bursa, në vitin akademik 2023/2024, raporton Gazeta e Prizrenit. Në listë ndodhen emrat në fazën e propozimit për marrjen e saj. Për më shumë info në këtë vegëz: Click to access Lista-propozuese-per-bursa-2024.pdf

Mësimdhënësi i sapo pensionuar prizrenas, Kujtim Babuna revoltohet shkaku i mosnjohjes së stazhit të punës

Mësimdhënësi prizrenas, Kujtim Babuna, deri javën e kaluar ishte mësimdhënës në shkollën fillore “Motrat Qiriazi”, prej të cilës u largu në një ceremoni lamtumirëse, të organizuar nga kolektivi. Ai tash pretendon se po i bëhet e padrejtë pasi me vendimin për pension parcial kontributpagues sipas nenit 8 të Ligjit Nr. 04/L-131 për Skemat Pensionale të […]

Sindikata e Arsimit paralajmëron protestë më 1 maj

Sindikata e Arsimit ka paralajmëruar se nëse qeveria nuk shqyrton kërkesat dhe shqetësimet e paraqitura nga kjo sindikatë, do ndërmerren veprime sindikale. Drejtues të kësaj sindikate kanë bërë të ditur se më 1 maj do të organizohet një protestë, kurse në rast së kërkohet nga anëtarësia, do të vazhdohet edhe më grevë të përgjithshme në […]

Të paharruarit e Prizrenit: Din Kukaj dhe grupi “Elonida” me hitin “Lulja ime” (Video)

Prizreni ka dhënë emra të njohur të artit dhe muzikës. Njëri prej tyre është aktori, këngëtari, por edhe aktivisti prizrenas Din Kukaj (tashmë i ndjerë), shkruan Gazeta e Prizrenit. Krahas aktrimit ai ishte edhe anëtar i korit të SHKA “Agimi”, një ndër më të vjetrit në Kosovë. Kukaj ishte ndër themeluesit dhe vokalist i bendit të […]

Bajrami: Atmosferë feste në Prizren, urohet për mirëqenie e solidaritet!

Sot, në mëngjes në xhamitë dhe në teqetë e rajonit të Prizrenit, është falur namazi i Bajramit të Madh, ku qytetarët e shumtë kanë kryer faljen, raporton “Gazeta e Prizrenit”. Kjo festë vjen për besimtarët mysliman pas përcjelljes së muajit të Ramazanit, që ngriti edhe më shumë nivelin e dashurisë ndaj Zotit. Me këtë rast, […]

Foto: Valle e dikurshme me veshje tradicionale dhe def në Has

Atëkohë muzika nga defatoret ishte shumë e përhapur, por kjo tashmë i ka mbetur vetëm historisë së ceremonive të gëzimit në këtë rajon. ( Foto Janet Reineck )

Prizreni ndër vite: A janë harruar disa figura të qytetit ?!

Prizreni ndër vite ka pasur figura të shquara. Ata në periudha të caktuara kanë dhënë kontribut në fushat profesionale dhe ato shoqërore e politike, jo vetëm për Prizren, por edhe për Kosovën dhe kombin mbarë, por pas kalimit të disa viteve a janë harruar ata? Disa prej personaliteteve e emrave që mbahen mend, janë: 1.Iljaz […]

Prizren: Shpallet lista e përfituesve të OJQ-ve nga fusha e kulturës, rinisë dhe sportit

Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit – Prizren, shpalli listën preliminare të fituesve në thirrjen për subvencionimin e OJQ-ve nga fusha e kulturës, rinisë dhe sportit. Disa prej organizatave jo-qeveritare që perfituan janë edhe OJQ “Prizren Fest”,  “Doku Fest”, Shoqata Melodia Rok&Bluz në turizëm , OJQ “Zambaku i Prizrenit”, SH.K.A Agimi, etj.