30-05-2024

Arrestohet një person për falsifikim të parave, i konfiskohet makina që prenë pare

Policia e Kosovës ka arrestuar sot një person me dyshimin se ka falsifikuar para. Policia ka sekuestruar paratë e falsifikuara dhe mjetet për t’i falsifikuar ato.

Operacioni i bastisjes është zhvilluar nga Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit, konkretisht Njësia për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsion në Prishtinë.

Bastisja ka ndodhur në fshatin Sllatinë e Madhe në komunën e Fushë-Kosovës.

Kartëmonedhat e konfiskuara nga Policia e Kosovës në total “kishin vlerë” 3830 euro.

Më poshtë gjeni njoftimin e plotë të Policisë së Kosovës:

Arrestohet një person i dyshuar për “falsifikim të parasë” si dhe sekuestrohen para dhe materiale të tjera.

Prishtinë, 16 janar 2020

Sot më 16.01.2020, rreth orës 14:00, Drejtoria për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsionit (DHKEK), konkretisht Njësia për Hetimin e Krimeve Ekonomike dhe Korrupsion në Prishtinë (NJRHKEK–Prishtinë), me kërkesë të Drejtorisë për Hetimin e Narkotikëve (DHTN), ka ndërmarr një operacion kontrolli (bastisjeje) të një e shtëpie të banimit dhe objekteve përcjellëse të dyshuarit (B.SH.) e cila gjindet në fshatin Sllatinë e madhe – Fushë Kosovë.

Gjatë kontrollit (bastisjes) të shtëpisë (konkretisht në dhomën e fjetjes në shtëpinë e personit të dyshuar), Policia ka hasur në një sasi të parave (kartëmonedhave) në bankënota të ndryshme, në total prej: Tremijë e tetëqind e tridhjetë Euro (3830 €), të cilat dyshohet se janë të falsifikuara.

Po ashtu në vendin e ngjarjes janë hasur edhe gjësende tjera si:

– Një pajisje për ngjitjen e shiritave të parave (User Manual Tipper Machine)

– Shirita të kartëmonedhave 50€,

– Shirita të kartëmonedhave 100€,

– Një sasi e shenjave të sigurisë së parave (si holograme, kinograme, shirita të sigurisë),

– Dhe një sasi e materies së lëngët (Kimikate) që përdoret për pastrim parash.

Të gjitha gjësendet për të cilat dyshohet se janë të kundërligjshme (duke përfshirë edhe paratë), janë fotografuar, evidentuar dhe sekuestruar në vendin e ngjarjes nga Njësia e Forenzikës. Personi i dyshuar (B.Sh.) është shoqëruar në Polici, me çrast është intervistuar në cilësin e personit të dyshuar.

Në konsultim me Prokurorin kompetent, i njëjti dërgohet në mbajtje prej 48 orëve për procedura të mëtejme

Të bashkëngjitura gjeni edhe disa foto të rastit

Image preview
Image preview
Image preview
Image preview
Image preview
Image preview

Asnjë koment

Comments are closed.