30-05-2024

Bastisen shtatë lokacione nga aksioni në veri – krejt çka u gjet nga Policia

Në njoftim thuhet se kontrollet janë kryer në lokacione të ndryshme, katër në Mitrovicën e Veriut, dy në Zveçan dhe një në Banjskë.

Gjatë këtyre kontrolleve, në një bodrum të njërit nga tre soliterët në Mitrovicën e Veriut, janë gjetur një sasi municioni, kallashnikovë, zola, eksploziv etj.

Pjesëmarrës në këto kontrolle ishin edhe zyrtarë nga EULEX-i, kurse te tre rrokaqiejt prezent kanë qenë edhe EOD -KFOR-i, po ashtu EOD e Policisë së Kosovës është në vend të ngjarjes.

Lista preliminare e armëve dhe pajisjeve tjera të sekuestruara:

 • 87 copë eksploziv të tipit TM 100
 • 3 granata hedhës dore (zola)
 • 1 armë automatike AK-47
 • 1 minë kundër këmbësorisë e tipit MRUD
 • 14 karikatorë
 • Municion të kalibrave të ndryshëm
 • 63 detonatorë elektrik
 • 23 detonatorë mekanik
 • 1 orë për aktivizim
 • 1 granatë dore M79
 • 3 tuba fitila ndezës
 • Çanta, radiolidhje, antiplumba, pajisje medicionale, gyksore (jelek për bartje të

karikatorëve), maskë kundër gazit, bateri etj.

Asnjë koment

Comments are closed.