22-07-2024

Dënohet me 13 vite burg Dushko Arsiq, i akuzuar për krime lufte ndaj shqiptarëve në vitin 1999

Trupi gjykues në Gjykatën Themelore të Prishtinës e ka dënuar me 13 vite burgim serbin Durko Arsiq.

Ai akuzohet për krime lufte kundër popullatës civile në Kosovë.

Dushko Arsiq së bashku me pjesëtarë të tjerë të Policisë Serbe dhe grupe paramilitare, akuzohen se në periudhën e luftës më saktësisht në muajt janar-qershor1999 ka marrë pjesë në dëbimin dhe shpërnguljen me dhunë të qytetarëve të Prishtinës.

Asnjë koment

Comments are closed.