24-10-2021

Facebook dhe Instagram kërcënojnë: Nëse nuk na jepni informacionin tuaj do të duhet të paguani

Facebook dhe Instagram kërcënojnë se përdoruesit do të duhet të paguajnë për shërbimet e tyre. Por vetëm nëse përdoruesit nuk lejojnë që aplikacionet e kompanisë t’i ndjekin ato edhe pas instalimit të iOS 14.5 në pajisjet Apple.

Pas lëshimit të iOS 14.5, të gjitha aplikacionet duhet të kërkojnë leje para se të mund të ndjekin një përdorues midis aplikacioneve dhe faqeve të internetit. Kjo është arsyeja pse kompanitë si Facebook shqetësohen për të ardhurat nga reklamat dhe provojnë të gjitha trikat për t’u siguruar që njerëzit i lejojnë ata t’i ndjekin ato.

“Për t’i ndihmuar njerëzit të marrin një vendim më të informuar, ne gjithashtu shfaqim ekranin tonë, së bashku me atë të Apple. Ai do të sigurojë më shumë informacion se si ne përdorim reklama të personalizuara që mbështesin bizneset e vogla dhe mundësojnë aplikacione falas. Nëse pranoni pyetje për Facebook dhe Instagram, reklamat që shihni në këto aplikacione nuk do të ndryshojnë.

Nëse refuzoni, përsëri do të shihni reklama, por ato do të jenë më pak të rëndësishme për ju. Kontributi në këto udhëzime nuk çon në mbledhjen e llojeve të reja të të dhënave nga Facebook. Thjesht do të thotë që ne mund të vazhdoni t’u siguroni njerëzve përvoja më të mira”, thuhet në njoftimin e përbashkët të kompanive. Këto ekrane sugjerojnë hapur që përdoruesit mund të “ndihmojnë në mbajtjen falas të Facebook/Instagram” duke lejuar reklama. Kjo, nga ana tjetër, sugjeron që rënia mund të çojë në kompani që kërkojnë hyrjen në të ardhmen.

Është gjithashtu e dukshme që rregullat e App Store të Apple ndalojnë që aplikacionet të ofrojnë stimuj për përdoruesit për t’i lejuar ata që t’i ndjekin ato. Nuk është menjëherë e qartë nëse Facebook dhe Instagram po e shkelin atë rregull këtu apo jo, por padyshim që është afër!

Asnjë koment

Comments are closed.