19-07-2024

Harvardi me gjashtë nivele të gjuhës shqipe

Universiteti i Harvardit do të ofrojë mësimin e gjuhës shqipe në gjashtë nivele, për vitin akademik 2022-2023.

Harvardi është njëri ndër universitetet më prestigjioze në botë.

Aty kanë studiuar njerëz me ndikim, duke filluar nga presidentë të ShBA-së si: John Adams, Franklin Roosevelt, John F. Kennedy, George Bush e Barack Obama, e deri te pronarët e kompanive që sollën digjitalizimin, si pronari i Microsfot Bill Gates dhe ai i Facebook-ut, Mark Zuckerberg.

Në këtë universitet kanë studiuar edhe shkrimtarët shqiptarë Faik Konica e Fan S. Noli.

Gjashtë nivelet e kurseve të gjuhës shqipe do të jenë:

Shqipja Moderne Elementare 1, Shqipja Moderne Elementare 2, Shqipja Moderne e Ndërmjetme 1, Shqipja Moderne e Ndërmjetme 2, Shqipja Moderne e Avancuar 1, Shqipja Moderne e Avancuar 2.

 

 

Asnjë koment

Comments are closed.