28-05-2020

Infektologu kosovar: Durim edhe pak-gjysma e prillit, vendimtare për fatin e pandemisë në vendin tonë

Infektologu i njohur, Valbon Krasniqi, thotë se Kosova duhet të jetë shembull i vetvetes në luftimin e pandeminsë COVID-19.

Ai thotë se duhet të kemi durim edhe pak, sepse gjysma e muajit prill është vendimtare për fatin e epidemisë në vendin tonë.

 

Shkrimi i tij i plotë:

Infektologu Valbon Krasniqi: Prej dhjetorit, në Kosovë kanë vdekur ...

 

Të nderuar qytetarë të Republikës së Kosovës

Duke parë e lexuar lajme e informata të vazhdueshme për statistikat jo të mira në nivel botëror, evropian e regjional në lidhje me ecurinë e pandemisë COVID-19, mendova se qytetarët tanë kanë nevojë edhe për lajme të mira. Të mos bêhemi shembull si shtetet tjera, pa apostrofuar asnjë, por tê bëhemi shembull i vetvetes, të bëhemi shembull i mirë edhe për të tjerët. Këtë mundësi e kemi, andaj ta shfrytëzojmë.

Në mesin e 23 pacientëve të parë të shëruar nga COVID-19 në Klinikēn Infektive, 6 nga ta janë tē moshës mbi 60 vjeç, e njëri nga ta i moshês 80 vjeçare. Një fillim i mirë ky, që na frymëzon neve profesionistëve e n’a bën të besojmë se jemi në rrugë të mirë.
Sidoqoftë, tani më kemi hyrë në javën e katërt që prej se kemi konfirmuar rastet e para në Kosovë, dhe fundi i javës së ardhshme- gjysma e muajit Prill mund të jetë vendimatre për fatin e epidemisë në vendin tonë.
Prandaj të kemi durim edhe pak, të zbatojmë në nivel maksimal kujdesin për higjienën personale e të qēndrojmë në shtëpi.
#Sotnshpi, nesēr i shëndetshëm
#Sotnrrugë – nesër n’spital

Asnjë koment

Comments are closed.