14-07-2024

Ja cilat janë qytetet më të ftohta në botë

Meqenëse për disa qytete të botës stina e dimrit nuk është thjesht e ftohtë, pa dyshim shpesh është e pamëshirshme.

Duke u referuar që shumë prej qyteteve më të ftohta në Tokë të vendosura në gjerësi veriore shumë larg, pushtohen nga ajri brutal i Arktikut, i vazhdueshëm, duke çuar temperaturat nën normale të ulëta në shifrat dyshifrore nën zero.

Andaj, pavarësisht nëse është zona e gjerë e Siberisë, Kanadaja apo Kina lindore, banorët në këto territore, zakonisht përballen me disa nga sezonet më të gjata dhe më sfiduese të dimrit.

Këto janë pesë qytetet që kanë disa nga dimrat më të ftohtë në botë:

– Dudinka, Krasnoyarsk Krai, Rusi (-33 gradë C)

– Harbin, Heilongjiang, Kinë (- 42 C)

– Winnipeg, Manitoba, Kanada (-20 në -22 C)

– Yakutsk, Republika Yakut, Rusia (-64 C)

– Yellowknife, Territoret Veriperëndimore, Kanada (-51 C)

Asnjë koment

Comments are closed.