04-12-2020

Kërkohen vullnetarë për të aplikuar vaksinën kundër Covid-19

Mirëpo, studiuesit thonë që nevojiten më shumë vullnetarë.

Ata duan që sa më shumë njerëz të regjistrohen, pasi vetëm kështu mund të shpejtojmë përpjekjet e tyre për të bllokuar koronavirusin në mënyrë të sigurt dhe efektive.

Studiuesit janë në kërkim të më shumë vullnetarëve, që i përkasin pakicave etnike ose të moshës mbi 65 vjeç.

Vullnetarët mund të regjistrohen në internet.

Kate Bingham, e cila kryeson detyrën e vaksinave në Mbretërinë e Bashkuar tha se këto teste janë të sigurta dhe qytetarët nuk duhet të kenë frikë.

“Këto prova janë të sigurta, ju lutem regjistrohuni. Sa më shpejt të marrin studimet klinike të regjistruara, të bëjmë provat, aq më shpejt mund të marrim një vaksinë”– shprehet ajo.

Një numër gjyqesh pritet të fillojnë këtë vjeshtë në Mbretërinë e Bashkuar.

Deri në fund të vitit, mund të ketë të paktën gjysme duzina vaksina të ndryshme të koronavirusit në provat klinike, duke përfshirë një të zhvilluar nga Universiteti Oxford që tashmë është në një fazë të përparuar testimi.

Prandaj, dhe qindra mijëra vullnetarë do të nevojiten.

Vullnetarëve do t’ju jepen një nga vaksinat e provës dhe më pas do të shkojnë në një spital, ose në një vend tjetër hulumtimi, disa herë në muaj. Aty atyre do u tregohet për studimin hulumtues, do të kenë mundësi të bëjnë pyetje dhe do të bëjnë testin e gjakut.

Midis vizitave, atyre do t’u kërkohet t’i tregojnë ekipit hulumtues për çdo simptomë që ata kanë dhe mund të kenë nevojë të bëjnë teste javore në fyt dhe hundë në shtëpi.

Asnjë koment

Comments are closed.