20-05-2024

Kosova ka nisur të mbetet pa mjekë

Kryetari i FSSHK-së Blerim Syla në një intervistë për “Zërin” ka thënë se kushtet e punëtorëve shëndetësorë viteve të fundit vetëm janë përkeqësuar.

Ai e ka parë si shqetësuese mungesën e punëtorëve shëndetësorë në vend dhe ikjet e vazhdueshme të tyre.
Më së shumti deri në 10 vjetët e ardhshëm shëndetësia në Kosovë vlerësohet se do të jetë në krizë të thellë, për shkak të ikjes së punëtorëve shëndetësorë nga vendi.

Kryetari i Federatës së Sindikatave i Shëndetësisë së Kosovës, Blerim Syla, në një intervistë ekskluzive për “Zërin” ka thënë se Kosova ka rreth 5 mijë punëtorë shëndetësorë mangët, derisa e ka konsideruar si shqetësuese ikjen e vazhdueshme të këtyre punëtorëve.

Ai ka deklaruar se së fundmi kanë filluar të mbyllen edhe repartet nëpër spitalet rajonale në vend, derisa mungesa enorme e personelit shëndetësor po vazhdon të ndihet në shumë komuna.

Asnjë koment

Comments are closed.