15-07-2024

Has: Rikthimi i fëmijëve në shkollë pas lufte dhe rrëfimi i tmerrit nga forcat serbe në Lugishtë: (Video-Dok)

Shtator 1999: Emocione të dhimbshme në rifillimin e shkollës, pas përfundimit të luftës në Kosovë.

Diskutimi i mësuesit dhe nxënësve për humbjen e prindërve të tyre.

Rrëfimet prekëse të këtyre nxënësve të klasës së parë, janë xhiruar në shtator 1999 nga një medium italian.

Nga dëshmitarë, thuhet se meqenëse shkolla në Lugishtë ishte e djegur gjatë luftës,  ky xhirim është bërë në shkollën e fshatit Rogovë të Hasit, nga ora mësimore e mësuesit Hamdi Hoti, e ku kishte edhe nxënës nga Lugishta.

Asnjë koment

Comments are closed.