16-08-2022

Media austriake: COVID-19 në Kosovë nuk është më problem pasi të gjithë e kanë kaluar

Më 1 dhjetor u regjistruan tetë raste të reja me COVID-19 në Kosovë. Incidenca 7-ditore është aktualisht 9. Megjithatë, kjo nuk do të reflektohet në numrin e infeksioneve aktuale, pasi numri i testimeve në Kosovë është i vogël dhe shumë pak persona kanë sigurim shëndetësor, ndërsa vizita te mjeku nuk është e përballueshme për shumicën, raporton media austriake Kurier.

Sipas saj, nëse pyet qytetarët e Kosovës për situatën me pandeminë, dëgjon shpjegime të tilla si “COVID-19 nuk ekziston më, pasi të gjithë e kanë pasur”.

Statistikat tregojnë se në fund të verës së këtij viti, Kosova u përball me valën më të rëndë të virusit që nga fillimi i pandemisë dhe në fund të gushtit dhe klinikat u kërcënuan me kolaps.

Fillimi i vitit shkollor u shtye për dy javë, jeta e natës u kufizua në të gjithë vendin dhe bartja e maskës në ambiente të jashtme u bë e detyrueshme.Deri në këtë momënt, sipas Kurier, Kosova radhitej si vendi i fundit në Evropë me shkallë të vaksinimit prej rreth 15 për qind. Rreth 41 % të popullsisë janë të vaksinuar plotësisht, raporton Krurier.

Asnjë koment

Comments are closed.