26-10-2021

Në Spitalin e Prizrenit realizohet një operacion i rrallë

Një intervenim i rrallë është realizuar në Spitalin e Prizrenit me shkallë të lartë vështirësie, i pari i këti lloi në këtë Spital, tek pacientja S.L, 32 vjeçe me Dg preoperative: Apendicitis phlegmonosa et cholecystitis calculosa, ku u realizua me sukses Apendectomia et cholecystectomia laparoscopica.

Kirurgjia miniinvazive me të gjithë avantazhet e saj si: ditëqëndrim më i shkurtër spitalor, rekuperim më i shpejtë postoperativ, komplikacione më të pakëta, kosto më e ulët etj.

Tashmë prej vitesh përbën realitet të përditshëm dhe të prekshëm nga pacientët e Spitalit në Prizren, falë afësive të larta të stafit të kirurgjisë të spitalit tonë, thuhet në një komunikatë për media nga Spitali Rajonal i Prirenit.

Asnjë koment

Comments are closed.