30-05-2024

OBSH kërkon zgjidhje miqësore kundër Covid-19 për muajin e Ramazanit

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) po përpiqet të gjejë mënyra për të luftuar pandeminë e koronavirusit në vendet muslimane gjatë sezonit të ardhshëm të agjërimit të Ramazanit, deklaroi shefi i OBSH-së Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ghebreyesus theksoi se rastet globale do të arrijnë në 1 milion në ditët e ardhshme, ndërsa numri i viktimave nga Covid-19 në 50 000.

Tradita fetare dhe shoqërore e Ramazanit përfshin familjet dhe miqtë myslimanë që mblidhen për agjërimin e Iftarit.
Gjithashtu, banketat bamirëse në rrugë për të varfërit janë një zakon i Ramazanit në disa vende.

Asnjë koment

Comments are closed.