01-11-2020

OSBE interesohet për vazhdimin e akreditimit të programeve në gjuhën turke dhe boshnjake

Prof. Asoc. Dr. Ismet Temaj, u.d. Rektor në Universitetin “Ukshin Hoti” në Prizren, të enjten ka pritur në takim, z. Nils Johannes, përfaqësues i OSBE-së në Zyrën Regjionale në Prizren nga Sektori i Komuniteteve.

Në njoftimin e UPZ-së, thuhet se temë diskutimi ishte njoftimi me aspekte teknike për procesin e akreditimit të programeve në gjuhën turke dhe boshnjake në UPZ.

“Temaj i njoftoi me zhvillimet e fundit rreth akreditimit, duke theksuar se janë në proces të koordinimit me përfaqësuesit e Agjencisë për Akreditim, në mënyrë që të vazhdohet me programet në gjuhët e komuniteteve në Fakultetin e Edukimit dhe në Fakultetin e Shkencave Kompjuterike. Ai shtoi se presim mirëkuptim edhe nga AK pasi që është shumë e rëndësishme për komunitetin turk dhe boshnjak. Z. Johannes theksoi se edhe ata do të interesohen për këtë çështje duke parë nevojën e komunitetit”.

Asnjë koment

Comments are closed.