17-04-2024

Prizren: Në spital mungojnë aparaturat, s’ka diagnostikim të sëmundjeve

Ndërsa, sipas tij, aparaturat që i ka në funksion Reparti i Radiologjisë janë të amortizuara. “Puna në Radiologji kryhet me dinamikë të plotë 24 orë dhe kryhen të gjitha shërbimet me aparaturën që kemi në dispozicion. Nuk posedojmë: skopi, mamografia digjitale, rezonancë magnetike (MRI). E gjithë aparatura ekzistuese është në funksion, por është e amortizuar dhe me vjetërsi më shumë se pesë vjet. CT-ja ekzistuese është dyshtresore, e vitit 2006, e amortizuar, por është në funksion të plotë”, ka thënë ai, shkruan Gazeta “Zëri”.

Berisha ka thënë se sa i përket CT-së ka edhe lista të pritjes deri në tri javë për pacientët, të cilët nuk janë me raste urgjente. “Për rastet emergjente dhe te rastet e hospitalizuara nuk ka listë të pritjes dhe shërbimet kryhen brenda ditës.

Asnjë koment

Comments are closed.