16-04-2024

Prizren: Shtëpia e familjes Kirajtani do të restaurohet

Njëra prej shtëpive më të veçanta të Prizrenit, ajo e familjes Kirajtani do të restaurohet, raporton Gazeta e Prizrenit.

Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, njoftoi në rrjetin social Facebook, se shepia paraqet një objekt banimi me vlerë të lartë arkitektonike dhe artistike.

Njoftimi i plotë:

Një prej shtëpive më të veçanta të Prizrenit po restaurohet. Shtëpia e familjes Kirajtani me formën karakteristike dhe integritetin e ruajtur të ndërtesës me oborr, paraqet një objekt banimi me vlerë të lartë arkitektonike dhe artistike.
Asete të tilla janë vlerë e shtuar për qytetin dhe gjithë vendin.

Mund të jetë një imazh i 11 persona

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Asnjë koment

Comments are closed.