22-07-2024

Shpikja i këtij njeriu e ndryshoi rrënjësisht botën

Marsi është muaji kur Alexander Graham Bell hyri në histori duke bërë shpikjen e atij që do ta ndryshonte botën.

Shkencëtari kanadezo-amerikan e kishte shpiku telefonin në vitin në 1876, i shtyrë nga jeta private e tij, pasi bashkëshorten dhe nënën i kishte të shurdhra.

Telefoni i parë ishte krijuar nëpërmjet valëve të zërit dhe dridhjeve të regjistruara në tela.

Bell pretendonte se ishte e mundur që valët e rrymës elektrike të ndërlidheshin me valët e zërit, duke mundësuar që tingulli (zëri) të dërgohej dhe të merrej.

Nga 1876-a gjithçka ka ndryshuar, por shumëçka pikënisjen e ka në kabinetin e shkencëtarit Bell.

Asnjë koment

Comments are closed.