18-01-2022

Shtetasi i Shqipërisë e pranon fajin në Gjykatën e Gjakovës për 48 kg marihuanë

Nik Boshi, i akuzuar për 48 kilogramë marihuanë, e pranoi fajësinë në seancën e mbajtur ndaj tij në Gjykatën e Gjakovës

“Po, e pranoj fajin”, tha shkurt i akuzuari Bokshi.

Ai po akuzohet për blerje e shitje të 48 kg drogë, të marrura nga Shqipëria me qëllim të trafikimit në qytetin e Gjakovës.

Ndërsa prokurori Ali Uka, i propozoi Gjykatës që ndaj të akuzuarit Nik Boshi t`i shqiptohet dënimi plotësues konfiskimi i marihuanës si dhe konfiskimi i telefonit, veturës dhe 5000 lekë shqiptare.

Si rrethanë lehtësuese, prokurori Ali Uka kërkoi nga Gjykata të merret për bazë pranimi i sinqertë i fajësisë nga ana e të akuzuarit.

Në anën tjetër mbrojtësi i të akuzuarit Nik Boshi, avokati Ndrec Dodaj tha se klientit të tij i është shfrytëzuar gjendja e dobët ekonomike dhe se i njëjti ka qenë i manipuluar.

“Ne kërkojmë që ndaj të akuzuarit të ndërprehet paraburgimi dhe se ne jemi të gatshëm që të ofrojmë edhe dorëzanin që i pandehuri të paraqitet në gjykatë”, deklaroi avokati Ndrec Dodaj.

Ndërkaq, gjykatësi Nikollë Komani caktoi ditën e hënë për shpalljen e aktgjykimit.

Sipas aktakuzës, në qershor të këtij viti, në pikë kalimin kufitar Qaf-Morinë, Nik Boshit nga Republika e Shqipërisë, i janë gjetur 48 kilogram e 650 gram marihuanë.

Aktakuza thotë, se i akuzuari Boshi marihuanën e kishte marrë nga personi Petrit Quti në Bajram Curr, me qëllim të trafikimit në Kosovë, pikërisht në Gjakovë.

Asnjë koment

Comments are closed.