12-07-2024

Temperaturat e larta, ja çfarë rekomandohet për shkollat në Kosovë

Instituti Hidrometeorologjik i Kosovës ka propozuar që orët mësimore, në ato shkolla ku nuk ka kondicionerë ajërit dhe ujë të pamjaftueshëm të pijes, të shkurtohet nga 45 minuta në 30 minuta, për shkak të temperaturave të larta.

Për shkak të temperaturave ekstreme të larta, ne si IHMK japim propozim që në shumë institucione, sidomos në shkolla ku dihet se nuk kanë kondicioner dhe ujë jo t ë mjaftueshëm për pije, orët e mësimit të shkurtohen nga 45 minuta sa janë tani në 30 min.

Nesër zyrtarisht hyjmë në stinën e verës astronomike dhe temperaturat maksimale do të arrijnë kulmin 35-36 gradë Celsius dhe këto temperatura mund të jenë të rrezikshme për një pjesë të madhe të popullatës, sidomos për fëmijët dhe të moshuarit.

Asnjë koment

Comments are closed.