19-06-2024

Vendimi i MASHT: Procesi mësimor përfundon me këtë datë

Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë ka vendosur që të mos e përfillë vendimin e SBASHK-ut për vazhdimin e procesit mësimor.

Kjo pasi që, MASHT përmes një vendimi të cilin Gazeta Blic e posedon, ka vendosur që procesi mësimor të vazhdojë deri më 28 qershor.

Në të njëjtin vendim thuhet se ky proces mësimor për klasat e nënta përfundon më 13 të këtij muaji.

“Sipas vendimit të MASHT-it me nr. 28/01B me dt. 26.02.2019 procesi edukativo-arsimor për vitin shkollor 2018-19: për klasët e IX- përfundon me dt. 13. 06.2019 kurse për klasëtr e I-VIII përfundon me dt. 28.06.2019”, thuhet në vendimin e MASHT-it.

Ndryshe, SBASHK ka kundërshtuar mbajtjen e vazhdimit të procesit mësimor deri më 28 qershor pasi, siç shprehen udhëheqësit e kësaj sindikate ditët e humbura gjatë grevës nuk mund të kompensohen sipas ligjeve në fuqi.

Asnjë koment

Comments are closed.