15-07-2024

𝐍ë 𝐏𝐫𝐢𝐳𝐫𝐞𝐧 𝐬𝐡ë𝐧𝐨𝐡𝐞𝐭 “𝐉𝐚𝐯𝐚 𝐞 𝐍𝐝ë𝐫𝐦𝐣𝐞𝐭ë𝐬𝐢𝐦𝐢𝐭”

Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishin ndërmjetësues nga Komuna e Prizrenit, të cilët kanë informuar qytetarët lidhur me institutin dhe procesin e ndërmjetësimit në përgjithësi.

Në këtë aktivitet është vërejtur një numër i madh i qytetarëve,  të cilët kanë treguar interesim për të mësuar më shumë për ndërmjetësimin.

Ndër  çështjet e trajtuara kanë qenë:

  • Çka është ndërmjetësimi
  • Parimet e ndërmjetësimit
  • Kontestet që mund të zgjidhen përmes ndërmjetësimit
  • Si inicohet procedura e ndërmjetësimit
  • Efekti juridik i marrëveshjes së arritur në ndërmjetësim
  • Sa kushton procedura e ndërmjetësimit
  • Si mund të përzgjedhen ndërmjetësuesit
  • Pse duhet zgjedhur ndërmjetësimin për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve, dhe të tjera.

 

Asnjë koment

Comments are closed.