09-12-2019

21 vjet nga beteja e parë në komunën e Prizrenit

Sot mbushen 21 vjet nga beteja e parë në mes të ushtarëve të UÇK-së dhe forcave serbe, në komunën e Prizrenit, të zhvilluar më 16 Korrik 1998. Atëkohë, forcat e mëdha serbe patën ndërmarrë një ofensivë kundër pozicioneve të UÇK-së në rajonin Vrrinit, të shpallur zonë e lirë e UÇK-së, por pas luftimeve të ashpra ish zmbrapsur me humbje.

“GazetaePrizrenit.net”  vitin e kaluar ka bërë një shkrim për këtë ngjarje, të cilën mund ta lexoni në këtë link:

20 vjet nga beteja e parë e UÇK-së në komunën e Prizrenit

Asnjë koment

Comments are closed.