05-10-2023

70 vjet nga lindja e këngëtares së shquar shqiptare nga Hasi, Nazmie Hoxhës

Nazmie Hoxha është një nga zërat e rrallë që u dëgjua mjaft shumë në vitet 1970-2000. Si fëmijë i pëlqente interpretimi dhe me hyrjen në shkollën e mjekësisë, si pjesë e aktiviteteve të lira fillon ta realizojë edhe dëshirën fëminore për të interpretuar.

Muzikantët e kohës e shihnin si këngëtare me perspektivë dhe i hapen dyer e inxhizimit të këngëve të saja në RTP. Ndër këngët më të njohur të saj kanë qenë “Si dukat i vogël” je dhe “Oj zogo dhe disa të tjera”. Nazmie Totaj-Hoxha u lind më 25 tetor 1952 në Gjonaj të Hasit të Prizrenit, ndersa vdiq më 5 maj 2007 dhe varros në Prishtinë.

Ky zë ka sjellë edhe një nga këngët më të njohura shqiptare “Kur e përcolla ylberin”. KultPlus solli sot interpretimin e mahnitshëm të kësaj kënge.

Asnjë koment

Comments are closed.