Arma Amerikane me laser që verbon e çorienton përkohësisht turma

Marina amerikane po punon me krijimin e një sistemi që godet me rreze laser e që montohet përmbi makinat ushtarake.

Aftësia e kësaj pajisjeje do të jetë të mbajë turma agresorësht nën kontroll duke i çorientuar, duke i verbuar momentalisht e madje edhe duke i djegur, por pa u lënë pasoja vdekjeprurëse. Megjithatë, në varësi të përdorimit, mund të shkaktojë dëme në lëkurë, transmeton tch.

Po ashtu ka dhe një përbërës zanor që mund të shkaktojë zhurmë të ngjashme me makinat e Formula 1 kur të kalojnë përpara me gazin në maksimum.