07-07-2020

BE-ja i dorëzon Kosovës pjesën e parë të ndihmës emergjente prej 5 milionë eurosh për luftimin e Covid-19

Ministria e Shëndetësisë ka njoftur se sot Shefja e Zyrës së BE’së në Kosovë ka dorëzuar pjesën e parë të ndihmës nga BE’ja për Kosovën prej 5 milion eurosh për luftimin e pandemisë COVID-19, raporton Express.

Përmes një komunikate drejtuar mediave, MSh’ja ka bërë me dije se kjo ndihmë, e bartur me 5 kamionë, përfshin mbi 1.4 milionë doreza të ndryshme mbrojtëse mjekësore, 4 mijë mburoja për fytyrën, 3 mijë syze mbrojtëse, 4 mijë litra dezinfektues duarsh, 10 mijë palë shtroje njëpërdorimshe, dhe 50 kuti për transportimin e mostrave laboratorike.

“Ky është momenti kur mund të ofrojmë mbështetje konkrete të Bashkimit Evropian për njerëzit në nevojë dhe profesionistët e shëndetësisë, ata që janë në vijën e parë të kësaj pandemie – në luftë për të shpëtuar jetët e njerëzve”, tha Ambasadorja Apostolova pas dorëzimit të pajisjeve.

Furnizimet e tjera medicinale do të përfshijnë ventilatorë, pompa infuzioni, automjete ambulancë, oksimetra pulsi, shtretër spitalorë, monitorues të pacientëve, defibrilatorë, elektrokardiografë, maska, teste, epruveta, barna dhe artikuj të tjerë të nevojshëm.

Përveç kësaj ndihme direkte për sektorin e shëndetësisë, BE-ja po përgatit edhe rreth 63 milionë euro si masa afatmesme për ndihmë për grante socio-ekonomike, si dhe rreth 100 milionë euro kredi si ndihmë makro-ekonomike për Kosovën./Gazeta Express

Asnjë koment

Comments are closed.