28-05-2020

Kryesore

Të papunët shëtitën për 1 Maj në Prizren

Ndonëse shifrat flasin për shumë të papunë, shënimi i Ditës së Punës, sot në Prizren është karakterizuar me shëtitje masive në qendër të qytetit, frekuentim të restoranteve për ata që […]

Prizren:  Zyrtarët në pushim, radhë para sporteleve të Komunës

Disa qytetarë prizrenas janë akuar për pritje dhe tollovi në sportelet e Komunës së Prizrenit, derisa zyrtarët kanë thënë se kjo ka ndodhur jo vetëm për shkak reduktimit të stafit, […]

Prizren: Shkollë muzike, në qendrën edukative për fëmijët ashkalinj

Rreth 600 mijë euro, do të investohen për ndërtimin e Qendrës Edukative “Loyola-Tranzit” që do të ofrojë një kopsht fëmijësh dhe hapësirë për mësim për fëmijët e komunitetit ashkalinj, të […]

Liria mund Gjilanin 3:2

Liria e Prizrenit, të shtunën mundi Gjilanin. Kësisoj doli real edhe premtimi i disa futbollistëve për angazhim dhe optimizëm. Shënues: Basriu ‘9 e Magani ’44, e ’64, për Lirinë, kurse […]

Gjykata e Prizrenit vendos rreth të akuzuarit për djegien e kufomave në Krushë të Vogël

Gjykata në Prizren ka marrë vendimin e saj rreth Darko Tashiqit, të akuzuarit për krime lufte në Krushë të Vogël. Gjykata Themelore në Prizren ia ka caktuar paraburgimin prej dy […]

Ngjashmëritë e shumta çojnë në binjakëzimin e Prizrenit dhe Beratit.

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit me kryebashkiakun, Petrit Sinaj.   Me ftesën e Komunës së Prizrenit, për inicimin e binjakëzimit me qytetin e […]

Prizren: Në hapje të panairit, kërkohet përkrahje për prodhuesit vendorë

Në hapjen solemne të panairit të prodhimeve vendore, të shtunën në Prizren është vlerësuar rëndësia e konsumit të tyre, për zhvillimin e vendit. Kryetari i Komunës së Prizrenit,  Mytaher Haskuka, […]

Haradinaj: Kampi gjerman do të jetë një “Bondsteel” për Prizrenin

Kryeministri Haradinaj e ka vlerësuar kampin ushtarak  gjerman të KFOR-it, një lloj sikur kampin amerikan  “Bondsteel”, sa i përket zhvillimit ekonomik të Prizrenit, për shkak së aty parashihet të hapen […]

Deputetët prizrenas: çështjet politike po shmangin problemet e qytetarëve

Prizrenasit nuk kanë treguar ndonjë interesim për takim me deputetet e Kuvendit të Kosovës, shumica nga Prizreni dhe rajoni. Pak sosh kanë marrë pjesë, në takimin e organizuar drejtpërdrejt me […]

Prizren: Nga një shkollë po shuhet çdo vit

Pothuajse nga një shkollë është shuar brenda dy vjetësh në Komunën e Prizrenit, për shkak të rënies së numrit të nxënësve. Krahasuar me vitin paraprak, gjatë vitit shkollor 2017/18 numri […]