16-09-2021

Prizren

Prizren: 22 persona aplikojnë për një vend në shëndetësi

Një interesim të madh kanë shfaqur punëtorët shëndetësore të Prizrenit, pasi rreth 250 persona kanë konkurruar për 11 pozitat e shpallura në konkursin e fundit në shëndetësinë primare, nga ana […]

Vërshojnë mbeturinat në Liqenin e Vërmicës

Mbeturina të shumta kanë dalë në sipërfaqen e Liqenit të Vërmicës. Pothuajse e tërë sipërfaqja, e tij, duket kështu, deri në disa skaje edhe më keq, për shkak të “stacionimit” […]

Ansambli “Lidhja e Prizrenit” merr pjesë në festivalit ndërkombëtar në Vlorë

Ansambli ” Lidhja e Prizrenit ” do të jetë pjesë e festivalit ndërkombëtar të folklorit “Aulona Inter Folk” që mbahet në qytetin bregdetar të Vlorës, prej 12 deri 15 maj […]

Për çka i inkurajon qytetarët, kryetari Haskuka?

Qytetarët e Prizrenit janë inkurajuar t’i raportojnë rastet ndaj shkelësve të ligjit, për ta mbrojtur pronën publike dhe mjedisin.   Kryetari i Komunës, Mytaher Haskuka nëpërmjet “facebook-ut” ka treguar rastin, […]

Rregullohen pesë rrugë në Prizren

Rrugët “Nesim Krasniqi”, “Sali Saramati”, “Nexhat Fanaj”, “Trepça” dhe “Enver Hadri”, janë rregulluar pasi janë shtruar me kubëza dhe trotuare, në mënyrë që të lehtësohet qarkullimi i automjeteve dhe këmbësorëve. […]

Pas djegies, Urës së Gurit në Prizren i hiqet bloza e zezë

Njërit prej monumenteve më të rëndësishme të Prizrenit, i kthehet pamja e mëparshme. Pas djegies, Urës së Gurit nga sipërfaqja ballore e saj iu hoq bloza e zezë, që u […]

Libri i Gëzim Ajgerajt “Vlerësime kritike” vlerësohet si udhëtim shumëdimensional

Recensentët e kanë vlerësuar lartë librin e sapobotuar “Vlerësime kritike”, të autorit nga Prizrenit, Gëzim Ajgeraj, që prej 30 vjetësh jeton në Zvicër. Libri është botuar nga shtëpia botuese „Ymer […]

Prizreni edhe këtë përvjetor pa shtatoren e Komandant “Drinit”

Përkundër që nderohet dhe ka një respekt të madh tek qytetarët e Prizrenit, edhe përvjetori i 18-të u shënua pa shtatoren e Komandat Drinit.   Drejtoria për Adminstratë në kuadër […]

Haskuka propozon teleferik për në Cvilen

Kryetari i Komunës së Prizrenit, Mytaher Haskuka, ka shfaqur idenë e ndërtimit të një teleferiku për në Cylen, ndërsa projekti të realizohet në formën e partneritetit publiko-privat. Haskuka ka deklaruar […]

Si do të përcaktohet buxheti i Gjykatës Themelore të Prizrenit?

Kryetari i Gjykatës Themelore të Prizrenit (GJTH), Ymer Hoxha, priti në një takim, ekspertët e buxhetit  nga projekti JSSP-së James D.Gingerich (drejtor ), John Ferry, zyrtaret e KGJK-së  (përfaqësues të […]