18-06-2024

Hungaria ofron 30 mijë euro për të gjitha çiftet që bëjnë tre fëmijë

Qeveria hungareze po iu ofron çifteve të martuara një shpërblim prej 30 mijë e 590 eurove nëse ata bëjnë tre fëmijë.

Sikur shumë vende të BE’së, vendi po vuan për forcë punëtore derisa punëtorët po e lëshojnë vendin në kërkim të rrogave më të mëdha.

Kryeministri Viktor Orban dhe partia e tij e së djathtës ekstreme Fidesz duan që të inkurajojnë rritjen e popullsisë me anë të familjes dhe jo me anë të emigracionit.

Shkalla e fertilitetit në BE është 1.59 ndërsa në Hungari është 1.49 fëmijë për një grua.

Çiftet duhet të plotësojnë këto kushte:

-Duhet të jenë të martuar

-Së paku për njërin duhet të jetë martesa e parë

-Gruaja duhet të jetë e moshës prej 18-40 vjeç

-Së paku njëri nga të dy duhet të i ketë të paguara kontributet sociale në tre vitet e fundit në Hungari.

Qeveria ka vënë edhe masa tjera lehtësuese për të blerë makina për familje, për blerjen e shtëpive të reja dhe një përjashtim nga pagesa e taksës të të ardhruave për gratë që kanë rritur së paku katër fëmijë./io

Asnjë koment

Comments are closed.