26-10-2020

Kafsha e rrallë fotografohet mbi liqenin e Badovcit

Një kafshë e rrallë është fotografuar në Liqenin e Badovcit. Vidra është fotografuar sot në liqenin e ngrirë të Badovcit, nga fotografi Fitim Sopjani.

Sopjani thotë për Express se ka qëndruar 2 orë e 30 minuta, duke pritur që ajo të shfaqet mbi akull.

Ajo mund të shihet edhe duke gëlltitur një peshk, i cili është ushqimi i saj i preferuar. Pamjet në vijim do të ju mahnisin me bukurinë e kësaj kafshe, shkruan Gazeta Express.

Vidrat  kanë trupa të gjata, të pakta dhe gjymtyra relativisht të shkurtra. Karakteristikat e tyre më të mrekullueshme anatomike janë këmbët e fuqishme me rrip të përdorur për të notuar, dhe aftësitë e tyre të vulës që mbajnë frymë nënujore. Shumica kanë kthetra të mprehta në këmbët e tyre dhe të gjithë përveç vidrës së detit kanë bisht të gjatë, muskulor.

Kafsha e rrallë fotografohet mbi liqenin e Badovcit

Disa lloje vidrash jetojnë në ujëra të ftohtë dhe kanë norma të larta metabolike për t’i mbajtur ata të ngrohtë. Lektorët evropianë duhet të hanë 15% të peshës së tyre të trupit çdo ditë, dhe vidrat e detit 20 deri 25%, varësisht nga temperatura. Në ujë të ngrohtë si 10 ° C (50 ° F), një vidër duhet të kapë 100 g peshk në orë për të mbijetuar. Shumica e llojeve kërkojnë tre deri në pesë orë çdo ditë dhe nënat pleqsh deri në tetë orë çdo ditë.

Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/kafsha-e-rralle-fotografohet-mbi-liqenin-e-badovcit-617554/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright

 

Asnjë koment

Comments are closed.