22-07-2024

KFOR-i, i gatshëm të ndihmojë në arrestimet e Speciales

Komandanti i KFOR-it, Salvatore Cuoci, ka deklaruar se nëse është e nevojshme janë të gatshëm t’i ndihmojnë autoritetet kosovare të sigurisë për të kryer arrestime me rastin e ngritjes së aktakuzave nga Gjykata Speciale. Ai ka folur edhe për kërcënimet e mundshme të Rusisë, duke thënë se derisa KFOR-i është në Kosovë çdo agresion ndaj vendit është agresion ndaj NATO-s.

Kështu ka deklaruar gjatë një interviste për gazetën “Zëri” Cuoci, duke komentuar kërcënimet e mundshme të Rusisë në Kosovë e duke i marrë parasysh përplasjet e vazhdueshme të saj me NATO-n.

“Në parim, KFOR-i është NATO dhe derisa KFOR-i të jetë këtu çdo agresion në vend do të jetë një agresion ndaj KFOR-it e ndaj NATO-s gjithashtu. Unë nuk mendoj se do të ketë një kërcënim të drejtpërdrejtë të Rusisë për Kosovën. Mund të kemi një influencë ruse sigurisht, por kjo është pjesë e politikave ndërkombëtare që çdo vend i ndërmerr dhe në thelb momentalisht nuk shohim një kërcënim real nga Rusia në Kosovë”, ka deklaruar ai.

Komandanti i KFOR-it po ashtu është shprehur se forca që ai drejton është e gatshme t’i ndihmojë autoritetet kosovare të sigurisë nëse është e nevojshme për të kryer arrestime në kohën kur do të ngrihen aktakuzat nga Gjykata Speciale.

Sipas tij, KFOR-i është përgjegjës për të ofruar një mjedis të sigurt në vend dhe në rast të ngritjes së aktakuzave, fillimit të arrestimeve, organizimit të ndonjë proteste dhe nëse Policia e Kosovës nuk do të jetë në gjendje të menaxhojë situatën, atëherë KFOR-i është i gatshëm të ndërhyjë.

“Në rastet e tilla ne jemi të gatshëm të ndërhyjmë, pasi kjo është pjesë e misionit tonë”, ka thënë mes tjerash Cuoci.

I pari i KFOR-it ka folur edhe për arrestimin e shefit të Zyrës Serbe për Kosovën, Marko Gjuriq, duke thënë se ka mundur të shmangej brutaliteti i Policisë, ka komentuar rrezikun nga armatosja e Serbisë, për qendrën ruse në Nish, për transformimin e FSK-së në Forca të Armatosura, si dhe për idenë e shkëmbimit të territoreve mes Kosovës dhe Serbisë./klankosova/

 

Asnjë koment

Comments are closed.