08-07-2020

Korishta në Karantinë, fermerët nuk mund ta dorëzojnë qumështin në qumështore

Oda e Afarizmit ka pranuar të premten një shqetësim nga Qumështoria Sharri e Komunës së Prizrenit pas vendosjes së fshatit Korishë në karantinë, ku si rezultat i këtij vendimi, Qumështorja po e ka të pamundur që të sigurojë qumështin nga fermerët e këtij fshati.

Duke e marrë parasysh këtë OAK i është drejtuar menjëherë të premten me kërkesë Kryetarit të Komunës, Mytaher Haskuka në mënyrë që të iu lejohet disa fermerëve të këtij fshati që ta dërgojnë qumështin e mbledhur në fabrikë, natyrisht duke i respektuar rregullat strikte të sigurisë dhe duke iu dhënë afat maksimal prej 2 orëve për realizmin e këtij veprimi.

Propozimi i bërë që fermerët ta sjellin qumështin deri në hyrje të fshatit është i pamundur të funksionojë për arsye se qumështi duhet të dërgohet në fabrikë, që ti matet kualiteti i yndyrës, në bazë të secilës caktohet edhe çmimi i litrës së qumështit. Në këtë rast, matja e kualitetit larg fabrikës teknikisht është e pamundur.

OAK konsideron që në këtë kohë është e domosdoshme që fabrikat të mund të funksionojë normalisht, fermerët të bëjnë shitjen e qumështit dhe qytetarët të vazhdojnë të qëndrojnë në shtëpi duke u furnizuar me ushqime.

OAK shpreson që Kryetari i Komunës Mytaher Haskuka do ti dalë në ndihmë Qumështores, fermerëve dhe qytetarëve.

Asnjë koment

Comments are closed.