16-06-2021

Kosovarët drejt bregdetit të Shqipërisë

Sot është një ditë fluksi në pikën kufitare të Morinës. Që në orët e para të mëngjesit, mijëra shtetas të Kosovës kanë kaluar kufirin në drejtim të Shqipërisë për fundjavë në bregdet, bënm të ditur abcnews.al.

 

Jo vetëm qytetarët e Kosovës, por sipas informacionit të policisë shumë shtetas edhe nga Maqedonia kaluan doganën e Morinës. Policia kufitare është detyruar të ngrejë traun dhe të bëjë kontrolle selektive për shkak të fluksit të madh e kjo ka lehtësuar edhe qytetarët që s’kanë pasur ankesa për kalimet në kufi.

 

Qytetarët e Kosovës vijojnë të mbajnë peshën më të madhe të pushuesve në Shqipëri e vit pas viti duke shtuar edhe numrin preferencial për t’i kaluar pushimet edhe në bregdetin jugor.

Asnjë koment

Comments are closed.