27-10-2020

“Ku ka edukim nuk ka diskriminim”

Konfuci (i lindur në 28 shtator 551 para Krishtit në Qufu, vdekur në 479 para KRishtit në Qufu, Lu) ishte një politikan, mësues, botues, filozof kinez.

Në filozofinë e Konfucit, prioritet ka disiplina vetiake. Ai besonte se që të udhëheqë, një lider duhet të jetë i vetëdisiplinuar dhe i përulur ndaj ndjekësve të tij. Duke ruajtur disiplinën vetiake dhe dhembshurinë ndaj ndjekësve, ai ruante një mjedis pozitiv, dhe kjo i shtynte ata që ta ndiqnin pas.

  • Mëso të shkuarën nëse do të dish të ardhmen.
  • Nuk ka rëndësi se ecën ngadalë, rëndësi ka të mos ndalosh.
  • Ku ka edukim nuk ka diskriminim.
  • Para se të nisësh rrugëtimin e hakmarrjes, hap dy varre.
  • Lavdia jonë më e madhe nuk është të mos rrëzohemi kurrë, por të ringrihemi pas rrëzimit..
  • Kush flet pa modesti do të gjejë vështirësi të vlerësojë fjalët e veta.
  • Mos bëj gjëra, për të cilat, herët a vonë do të pendohesh!
  • Ai që kërkon të sigurojë të mirën e të tjerëve, të vetën e ka siguruar tashmë. Nëse sheh një të uritur, mos i jep oriz: mësoje ta kultivojë./ KultPlus.com/GazetaePrizrenit.netFeatured Image

Asnjë koment

Comments are closed.