27-10-2020

Nait Hasani: Nëse marr ftesë nga Specialja, nuk do t’i përgjigjem

“Unë nuk do t’i përgjigjem asnjë gjykate, i kam kryer të gjitha ato që kam pasur, lufta ime ka qenë luftë për liri. Kjo Gjykatë nuk sjell drejtësi, sepse është një gjykatë politike e motivuar politikisht nga Serbia për t’i hetuar kinse krimet e pretenduara të UÇK-së gjatë luftës. Bashkësia ndërkombëtare ka rënë në kurthin e Serbisë për ta krijuar një gjykatë të tillë për t’i barazuar krimet që ka bërë Serbia me krimet që serbët pretendojnë kinse i ka bërë Kosova”, ka thënë ai.

Ndërkohë Hasani ka vlerësuar se pikërisht për shkak se kjo Gjykatë është gjykatë etnike nuk do të duhej që pjesëtarët e UÇK-së t’i përgjigjen ftesave të saj.

“Gjykata Speciale do të marrë njerëz, do t’i ngrejë çështjet dhe nuk do t’ia arrijë qëllimit të vendosë drejtësi. Përderisa nuk ka një unitet në këtë çështje tani është gjendja e tillë, përndryshe unë mendoj se nuk është dashur t’i përgjigjen kësaj Gjykate, për shkak se ajo nuk i trajton etnitetet në mënyrë të barabartë. Është një gjykatë etnike dhe gjykatat etnike nuk ofrojnë drejtësi”, ka theksuar ai.

Asnjë koment

Comments are closed.