20-05-2024

Në kufrin malazezo-kroat maltretime të mëdha për kosovarët

Shumë bashkatdhetarë tanë janë lajmëruar nga pika kufitare Mali Zi – Kroaci atje derisa ata po kthehen në vendet e tyre po maltretohen edhe pse janë paisur më viza Shëngen..

“Apelojmë Ministrinë e Punëve të Jashtme të Kosovës të merret me këtë problem urgjnetisht se pse po ndodhë kjo?, Pse gjithë ky maltretim dhe ate të thuash gati befas” thanë për Rtv Besa të kontaktuarit…

Pas pushimeve tani kur bashkatdhetarët tanë duhet të rikthehen në vendet e tyre të punës, ata për shkak të një alarmi të përgjithshëm që mos të udhëtohet nëpër Serbi për shkak të maltretimeve të bashkatdhetarëve tanë nëpër këtë shtet. Shumica ia kanë mësyer që ata të rikthehen në vendet e tyre të punës përmes Malit të Zi dhe Kroacisë,

Mirëpo, disa dhjetra bashkëadhhetarë të Prizrenit sot, që heret na kënë telefonuar se tashmë atje në këtë pikë kufitare po befasohen me sjelljen dhe arrogancan e kufitarëve kroat, Ata po pyesin se këto maltretime kaq të vrazhda as që janë të nevojshme. Edhe pse ata që po kalojnë në këtë pikë kufitare për rikthim në perëndim kanë vizat Shëngen.

Kufitarët kroat ndaj tyre po vazhdojnë me një masë të tepruar të agresivitetit. Ata tashmë po befasohen se në anën tjetër janë lutur të mos udhëtojnë në kthim nëpër Serbi.Por, për fat të keq maltretime të thuash bile ndoshta edhe më agresive po pësojnë në këtë pikë kufitare. Shumica e këtyre thanë se ne po mendojmë se po hyjmë në një shtet mik të Kosovës siq është Kroacia ., Por, ky maltretim me masë të shtuar po na befason thanë ata përmes telefonit.

Andaj, ata besojnë se MPJ do të kete prioritet këtë ankesë të shumë kosovarëve….

Asnjë koment

Comments are closed.