20-04-2024

Në Prizren dhe tri komuna, pacientët mund ta përzgjedhin mjekun familjar përmes e-Kosova

Qytetarët e katër komunave të Kosovës , Prishtinës, Prizrenit, Lipjanit dhe Istogut kanë mundësi të bëjnë përzgjedhjen e mjekut të tyre familjar.
E kjo u është mundësuar përmes  katër shërbimeve të reja të Ministrisë së Shëndetësisë, të cilat u lansuan në Platformën eKosova.  Por ky sherbim aktualisht është aktiv vetëm në katër komuna.

Njoftimi i plotë:

Shërbimet e reja të MInistrisë së SHëndetësisë u lansuan përmes platformës eKosova.

Në Platformën eKosova u lansuan katër shërbime të reja të Ministrisë së Shëndetësisë:

1. Kërkesë për përzgjedhjen e mjekut familjar;

2. Kërkesë për ndryshim të mjekut familjar;

3. Kërkesë për përzgjedhjen e mjekut familjar për persona tjerë;

4. Kërkesë për ndryshimin e mjekut familjar për persona tjerë;

Marrja e këtyre shërbimeve realizohet duke i kaluar hapat si në vijim:

1. Hapja e Platformës eKosova;

2. Identifikimi në Platformë përmes numrit personal dhe fjalëkalimit;

3. Klikimi mbi shërbimin “Shëndetësia”.

Linku: https://ekosova.rks-gov.net/Service/14

Vëmendje: Momentalisht shërbimi është aktiv për këto katër komuna:

1. Komuna Prishtinë ( QMF 5- Ulpianë dhe QMF 6- Bregu i Diellit)

2. Prizren

3. Lipjan dhe

4. Istog

Asnjë koment

Comments are closed.