14-04-2024

“Ngeci karkaleci”, dogana në Vërmicë kap kontrabandë në një veturë kallamari, oktapod dhe karkaleca

Në pikëkalimin kufitar të Vërmicës është parandaluar kontrabandimi i produkteve ushqimore. Pas ndalimit dhe kontrollit të një automjeti është zbuluar mall i kamufluar, fillimisht në ulësen e pasme dhe pastaj në bagazh.

Malli i padeklaruar është si vijon:

Karkaleca: 60 kg neto
Kallamar dhe oktapod:59.5 kg
Gjel deti me Aragost: 8.5 kg neto
Pesha totale e mallit është 128 kg.

Bazuar në këtë fakt, pala ka shkaktuar kundërvajtje doganore, e cila është sanksionuar në bazë të nenit 250 të Kodi Doganor të Republikës së Kosovës. Malli është ndaluar dhe konfiskuar derisa ndaj personit përgjegjës është shqiptuar kundërvatje doganore.

 

 

Asnjë koment

Comments are closed.