25-06-2024

Prizren: Dita e tregut, shtator 1976

E mërkura në Prizren, prej kohësh njihet si dita e tregut. Ndonëse gjërat kanë ndryshuar me kohën dhe qarkullimi e përhapja e bizneseve është e madhe, kjo ditë ende karakterizohet me qarkullim më të madh të njerëzve dhe parasë,  sidomos gjatë verës, kur edhe organizohen dasmat e ceremonitë e gëzimit.

“Gazeta e Prizrenit” përmes fotos së Ann Christine Eek,  ju sjell një kujtim nga kjo ditë në shator të vitit 1976.

Asnjë koment

Comments are closed.