10-06-2023

Prizren: E vetmja grua që merret me prodhimin e plisave në Kosovë

Tash e tri dekada e gjysmë, Ergyle Gjurgjialo nga Prizreni merret me prodhimin e plisit. 

Kjo zeje, që tradicionalisht është kultivuar dhe ushtruar nga burrat në Kosovë, është burim jetese për familjen e saj 4-anëtarëshe. Ergylja thotë se prodhimi i plisit është traditë familjare, e vjetër mbi 100 vjet.

Asnjë koment

Comments are closed.