23-06-2021

Shqipëria pritet të heqë masën e konfiskimit të patentë shoferëve për kosovarët

Një nismë e deputetit të Kuvendit të Shqipërisë, Pjerin Ndreu (PS) mund të rezultojë me heqjen e masës së konfiskimit-pezullimit të patentë shoferëve për qytetarët e Kosovës, Maqedonisë dhe të diasporës në rast të kundërvajtjeve në trafik, shkruan sot Koha Ditore.

Një nen i Kodit rrugor të Republikës së Shqipërisë parasheh pezullimin e patentë shoferit për secilin vozitës që tejkalon shpejtësinë mbi një kufi prej 20km/orë më shumë se limiti i përcaktuar, përdorimi i pijeve alkoolike gjatë drejtimit të automjetit, etj.

Shumë qytetarë të Kosovës që “kanë rënë” në “radarin” e Policisë së Shqipërisë u janë konfiskuar patentë shoferët. Për të gjithë këta shkelës të këtyre rregullave të komunikacionit, përveç masës kryesore administrative të pagesës së një shume (gjobe) në zbatim të dispozitave të Kodit rrugor, Policia Rrugore ua ka konfiskuar edhe patentë shoferët.

Asnjë koment

Comments are closed.