06-12-2023

Shqiptarët në listën e zezë britanike, kush janë “fermerët” e drogës pas hekurave

Një ​​bandë fermerësh shqiptarë të kultivimit të kanabisit janë lënë në burg javën e kaluar nga  Gjykata e Durhamit në Angli. Bëhet fjalë për Zenel Tusha, 26 vjeç, Mirush Tusha, 23 vjeç,  Leo Metushi, 38 vjeç; dhe 23-vjeçari Petrit Tusha. Metushi dhe Zenel Tusha u burgosën me nga 20 muaj, ndërsa Petrit dhe Mirush Tusha u burgosën nga 19 muaj.

Mesazhi ishte i qartë për të tjerët që tundohen të shkojnë për të shitur drogën.

Gjykatësi Jonathan Carroll tha: Vjen një moment kur dënimet duhet të kenë një element parandalues pasi kjo është një çështje e mirëvendosur. Bandat shqiptare të drogës bëjnë pikërisht këtë gjë.

Më poshtë The Northern Echo ka listuar rastet e shqiptarëve të arrestuar më herët gjatë këtij viti në këtë zonë për rritje dhe kultivim të kanabisit dhe vjedhje të energjisë elektrike

Visar Vercani u arrestua kur policia ekzekutoi një urdhër kontrolli në një adresë në Station Road West, Station Trimdon, më 24 qershor. Gjykata e Durham Croën tha se policia gjeti 145 bimë kanabisi në faza të ndryshme të rritjes nga disa dhoma.

Mirush Kula dhe bashkëkombësi i tij shqiptar Sami Lame u kapën duke u kujdesur për një fermë të madhe kanabisi në familje më pak se dy vjet pasi u arrestuan për aktivitet të ngjashëm.

Gjykata e Durham Croën tha se Lame u gjet i fshehur në papafingo, ku po dridhej kur policia e ndaloi.

Robin Turton, procedues, tha se oficerët gjetën 248 bimë kanabisi me një rendiment të mundshëm deri në 21 kilogramë dhe të aftë për të mbledhur nga 70,000 deri në 210,000 £ në vlerat e shitjes në rrugë. Të dy burrat u arrestuan dhe pranuan se prodhonin kanabis.

Fjorelo Rama “fermer” kanabisi është dënuar me dy vjet burg. Ai ka të ngjarë të dëbohet pasi ndodhet në Britaninë e Madhe ilegalisht.

Ndërsa oficerët mbërritën për të kontrolluar ambientet, në Ushaë Moor, më 2 mars të këtij viti, dy persona të pranishëm, shtetasit shqiptarë Ardit Bytyci dhe Anolit Domi, ishin në grahmat e çmontimit të pajisjeve në rritje.

Rolomol Cipi u arrestua në një shtëpi në rrugën Alexandrina, në Seaham, nga ku u sekuestruan 48 bimë kanabis nga policia, më 3 korrik.

Ai mori një dënim me 13 muaj burg për rolin e tij si një kopshtar i thjeshtë që mbikëqyrte një rritje të paligjshme në Seaham.

Kanabsisi po lulëzonte edhe në një rrugë me tarraca në një qytet të Qarkut Durham. Kjo falë shqiptarit që kujdesej për bimët. Ai quhet Arbjol Cami, i cili u arrestua dhe një kontroll konfirmoi se furnizimi me energji elektrike ishte anashkaluar dhe ishte në një gjendje të rrezikshme.

Eridon Hasanpapaj ishte në borxh ndaj atyre që e sollën në Mbretërinë e Bashkuar ilegalisht, ndaj ai mendoi se nuk kishte zgjidhje tjetër veçse të kujdesej për rritjen e kanabisit. Kështu vendosi të pranonte ta bënte këtë punë kur u dëbua nga Londra. Ai  u soll në ish-fshatin minerar të Qarkut Durham, Thornley. Ai u dënua me 12 muaj burg, por gjykatësi Singh tha se i pandehuri do të vuante gjysmën dhe më pas do të dëbohej.

 

Asnjë koment

Comments are closed.