13-06-2021

Simptomat e reja të Covid-19/ Më pak temperaturë dhe kollë, por më shumë të përziera

Më pak kollë, por më shumë lodhje, më pak temperaturë, më shumë të përzjera e të vjella, simptomat e Covid-19 po ndryshojnë. Virusi po evoluon, thonë ekspertët, e po ndryshon armët me të cilat godet.

Tani mjaft nga të prekurit e rinj ankohen për dobësi të madhe truporë, lodhje, dhimbje të muskujve dhe të barkut, si edhe për të vjella, dhimbje koke e probleme gastrointestinal.

Krahasuar me një vit më parë, duket se sëmundja i ka mofidikuar pasojat mbi organizmin tonë, dhe gjithmonë e më pak, efekti i koronavirusit po lidhet me problemet respiratore. Një studim britanik i realizuar me porosi të ministrisë së shëndetësisë, tregon nga 19 mijë pacientë të mbajtur nën vëzhgim, pothuajse gjysma nuk paraqesnin më simptomat e zakonshme të lidhura me Covid-19, përfshirë këtu humbjen e shijes dhe të nuhatjes.

Gjithmonë e më shumë po shfaqen shenja të tilla sit ë vjellat dhe diareja. Kjo valë e re duket se është prekur sidomos moshat më të reja. Shqetësimet e lidhura me aparatin tretës ishin ato që raportoheshin më pak në fillimin e pandemisë, por sot prevalojnë teksa mosha e të sëmurëve është ulur në mënyrë drastike.

Asnjë koment

Comments are closed.