14-04-2024

Sot në Zym do të përurohet shtëpia-muze e Katarina Josipit

Pas një dekade, qysh kur janë iniciuar punimet për ta shndërruar në muze, sot bëhet përurimi i shtëpisë së lindjes së aktores Katarina Josipi.

Shtëpia-muze, objekt i mbrojtur me ligj si pjesë e trashëgimisë kulturore, është pronë e familjes Dulaj dhe ndodhet në fshatin Zym të Hasit.

Në  ora 13:00, në fshatin Zym do të jetë edhe Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi./GazetaePrizrenit.net

Asnjë koment

Comments are closed.